Hundsim

Hundsim

När hunden simmar så tränar den upp sina muskler och sin kondition utan större belastning på lederna. Detta gör att det är en väldigt bra träningsform oavsett det gäller friskvård, för att gå ner i vikt eller som rehab efter skada/sjukdom.


Hundar som behöver hållas i fysisk topptrim kan simma under de perioder vårt klimat gör det svårt att motionera dem utomhus.


Det kan också vara skönt att hunden är trygg i sin simning om man vistas i närheten av sjöar och hav. Många hundar vet inte om att de kan simma.

Poolerna

Vi har två pooler - i var sitt rum. Båda poolerna har en fast ramp upp till kanten samt en nedfällbar ramp ner i vattnet. Varje pool har eget duschutrymme.

Det finns flytvästar, linor, leksaker och torkdukar till hunden samt inneskor/stövlar och regnkläder/poncho till hundägaren för utlåning.

Glaspoolen är stängd

tills vidare

Glaspoolen är 3,65 x 3,65 och ca 1,20 djup. Här är sidorna av glas så vi kan se hur hunden rör sig. Den är lite varmare, ca 24 grader, vilket är extra bra för frusna hundar och hundar med artros.

Rehab - simning

Stora poolen är 2,5 x 7,5 meter och ca 1,40 djup. Där finns en jetstråle för att öka motståndet. Poolen håller ca 20 grader.

När hunden fått klartecken av sin veterinär eller sjukgymnast för hund att simma som rehab så tar vi över. Vår erfarna personal hjälper till att lägga upp och genomföra ett simprogram till hunden. Vi börjar med väldigt korta intervaller i poolen för att sedan öka tiden efterhand.

Simning för rehab sker alltid med personal.


OBS! Om hundens försäkring täcker rehabilitering så ska behandlande veterinär remittera hunden till vårt sim för att försäkringen ska gälla. Ingen direktreglering är möjlig, vi fakturerar dig – och du har kontakt med försäkringsbolaget.


Den personal som ansvarar/genomför simning som rehab är utbildade djursjukskötare/djursjukvårdare som även utbildat sig inom rehab (och de arbetar även på djursjukhus).

De håller kontakt med behandlande veterinär/sjukgymnast-hund så att hunden får bästa möjliga förutsättningar att återhämta sig.


Fyll i formuläret på bokningsidan så tar vi kontakt med dig och bokar in en tid.


Simma med instruktör

Detta gör du vid rehab, som introduktion till självsim samt om din hund behöver extra stöd (gå i simskola).


Det vanliga är att vi hjälper hunden från utsidan av poolen, men om det behövs så är någon i vattnet med hunden tills den är trygg och kan simma själv.


Priser hittar du HÄR


Fyll i formuläret  på bokningsidan så tar vi kontakt med dig och bokar in en tid.


Avbokning ska ske via mail eller sms, minst 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras du tiden.


Självsim / Friskvård

Om hunden är frisk kan du simma den själv efter en introduktion med instruktör. Du bokar dina tider och sköter allt själv.

Du har 45 minuter bokad egentid i poolområdet, då ingår dusch före och efter samt simtid. Om du vill torka hunden ordentligt efter badet finns det egna utrymmen för det. 


Din hund ska ha simmat med instruktör vid minst ett tillfälle så att vi ser att din hund är redo för självsim och att du fått veta hur rutinerna på simmet är. Priser hittar du HÄRAvbokning/Ombokning sköter du själv i bokningssystemet, minst 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras du tiden.


Om du klickar på rubriken får du upp ett PDF-dokument för utskrift

När du bokat in din tid (självsim eller med personal) så är du välkommen till oss.


Hunden ska helst inte ha ätit några timmar före besöket och den ska vara rastad.


Ta med handduk till hunden och ev schampo/balsam.


Du kommer att vara aktiv med din hund under simmet och det brukar bli blött, helst i början. Klä dig efter detta, många tar med ombyten.


När du kommer till oss så har vi en entre där du byter om till inneskor/stövlar (finns att låna).


Om du bokat självsim går du in till ”din” pool när det är dags.

Om du bokat sim med personal så väntar du i entren tills vi kommer och hämtar dig.


Du har naturligtvis hunden kopplad och under uppsikt nära dig. Många hundar blir exalterade hos oss och alla ska känna sig trygga.


Alla hundar ska duscha före simmet.

Sätt på hunden flytväst och ev lina, låna gärna leksaker och ha en skön stund i poolen.


När din hund simmat klart så kan du gärna duscha av hunden så det inte finns klor kvar i päls/hud. Många passar på och schamponera hunden hos oss, brukar vara lättare än hemma.


Vi blir glada om du lägger tillbaka allt på sin plats, tar bort hår från duschen och snyggar till så det ser trevligt ut till nästa kund.


Om du behöver torka hunden efter dina bokade 45 minuter så finns det speciella utrymmen för detta.


Tänk på att många hundar behöver rasta sig efter simningen. Om det är kallt så kan det vara skönt att ha ett täcke på sig efteråt.


Avbokning ska ske minst 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras du tiden.


Självsimmare sköter avbokning/Ombokning själv i bokningssystemet.

Avbokning/ombokning med personal sker via mail eller telefon.© Copyright. All Rights Reserved.

Spiral Topiary Tutorial 2


Lorem ipsum nullaw sitame consteur adpscing elitse do eiuswr tempor incdunw labore dolore the magna aliqua. Utenim vreniaw the nostru prcation ullamco laboris nsaliquea consequs.


See all StepsAnimal Topiary Tutorials